Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Semnarea acordului de parteneriat dintre Primăria municipiului Chișinău și NEXUS Moldova

   3352

Primăria municipiului Chișinău și NEXUS Moldova au semnat un acord de parteneriat  în vederea consolidării prezenței proiectului în localitățile din municipiu și apropierea de necesitățile migranților, aceștia fiind  în număr mare, practic în fiecare localitate din Republica Moldova. Motto-ul NEXUS este "Migrează pregătit, revino mulțumit".

Potrivit  lui  Ulrike Brüderle, director financiar  NEXUS Moldova și director-adjunct al Agenției IASCI (Austria), cea care implementează inițiativa NEXUS în Moldova, proiectul privind susținerea migranților a fost lansat în Moldova acum 2 ani, prin deschiderea de centre de servicii pilot în trei regiuni ale țării, iar acum partea organizațională se va consolida prin deschiderea unui centru la Chișinău până la finele anului curent, chiar de Ziua Internațională a Migranților - 18 decembrie. "Am început activitatea noastră în Republica Moldova în 2012, în orașele Edineț, Cahul și Ungheni. Centrul NEXUS din capitală va fi deschis în curând, așa că oricând veți avea drum pe str. Ismail (nr.84), sunteți bineveniți să intrați și să vedeți cum funcționează. Și sigur, prin acordul pe care îl semnăm acum vom avea ocazia să susținem în continuare fenomenul migrației în Republica Moldova, făcându-l mai eficient, astfel contribuind la dezvoltarea economică a țării, inclusiv prin serviciile acordate cetățenilor din municipiul Chișinău", a ținut să remarce Ulrike Brüderle.

La rândul său, Violeta Crudu, șefa Direcției Social Umanitare și Relații Interetnice a Primăriei municipiului Chișinău, a menționat că specialiștii de la Primăria Chișinău deja au fost instruiți prin intermediul unui curs special vizavi de colaborarea cu Proiectul NEXUS și care va fi rolul administrației publice locale în soluționarea problemelor migranților. "Sperăm că serviciile noastre vor fi de un real folos cetățenilor. Și suntem nerăbdători să începem cât mai curând activitățile noastre în comun", a subliniat Violeta Crudu.

NEXUS Moldova ajută cetățenii să-și soluționeze problemele vizavi de migrație: de la etapa de dinaintea plecării până la reîntoarcere, printr-o platformă de servicii integrată și orientată pe piață, care oferă solicitanților (clienților) informații specializate, asistență individuală și soluții concrete din partea partenerilor NEXUS. Această platformă constă din Centre Locale de Servicii NEXUS, în prezent deschise în orașele Cahul, Edineț și Ungheni, iar într-o săptămână un asemenea Centru va fi deschis și la Chișinău. Totodată, este preconizată lansarea în decembrie curent a Centrului de Servicii  NEXUS Virtual  (www.nexusnet.md) pentru informații și servicii oferite prin internet.  

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău