Ministrul Afacerilor Externe a Germaniei, Annalena Baerbock, a vizitat Centrul de triere și plasament al refugiaților din Chișinău

   1753

Primarul General, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu Annalena Baerbock, Ministrul Afacerilor Externe a Germaniei și Nicu Popescu, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova. Întâlnirea oficialilor s-a desfășurat la Centrul de triere și plasament de urgență de la C.I.E. „Moldexpo”.

Cei trei oficiali au vizitat pavilioane unde sunt cazați refugiați, preponderent mame cu copii, persoane de vârsta a treia și persoane cu necesități speciale.

Edilul capitalei i-a informat pe șefii diplomațiilor germane și moldovenești despre serviciile pe care le oferă municipalitatea: asistență psihologică, juridică, medicală, asigurarea cu transport și alimentația de trei ori pe zi, inclusiv bufet suedez.

La rândul său, oficialul german a comunicat cu copiii refugiaților și cu adulții cazați la centrul de la Moldexpo. 

Totodată, Annalena Baerbock a venit cu un suport umanitar din partea guvernului Germaniei (saci pentru dormit, paturi pliante), fapt pentru care am mulțumit mult.

„În continuare, toate entitățile municipale sunt implicate la maximum în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. Facem tot posibilul să asigurăm strictul necesar pentru cele peste 4000 de persoane cazate actualmente în toate centrele amenajate în capitală. Mulțumim partenerilor care contribuie și ne ajută în această situație dificilă”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit datelor oficiale peste 14 300 de persoane refugiate au fost înregistrate la Centrul de triere și plasament de urgență de la C.I.E. „Moldexpo” și cazate în diverse centre de plasament.

Pe teritoriul municipiului Chișinău sunt amplasate 45 de centre de plasament deschise de Primărie sau partenerii de stat și privați.