Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu primarul municipiului Deva, Florin Oancea și cu conducerea Federației Române de Fotbal

   1769

Primarul General, Ion Ceban, care își continuă vizita de lucru în România, a avut joi o întrevedere cu Primarul Municipiului Deva, Florin Oancea.

Discuțiile dintre cei doi edili s-au axat pe proiectele care pot fi realizate în comun, în diverse domenii, inclusiv educație, cultură, sport etc. Iar pentru a oficializa viitoarele proiecte, Ion Ceban și Florin Oancea și-au propus semnarea în următoarea perioadă a unui acord de colaborare.

De asemenea, pe durata aflării la Primăria Deva, Primarul de Chișinău a avut oportunitatea de a discuta cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF): cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, cu Octavian Goga, vicepreședintele FRF, cu Gabriel Bodescu, secretar general-adjunct FRF și Mihai Stoichiță, director FRF.

Ion Ceban a vorbit cu oficialii fotbalului din România despre colaborarea cu Federația Moldovenească de Fotbal, dar și despre proiectele Primăriei din ultimii 2 ani, în vederea promovării sportului în comunitate și a fotbalului în special.

Edilul capitalei s-a referit la programul „Fotbal în școli", care prevede reabilitarea și amenajarea terenurilor de sport în școli și în spațiile publice, cooperarea în vederea edificării unui stadion modern de fotbal pe plajă în Parcul „La Izvor", susținerea clubului „Dacia", includerea copiilor din familii defavorizate în antrenamentele fotbalistice, promovarea modului sănătos de viață în rândul angajaților municipalității, cu implicarea în competițiile fotbalistice, susținerea/cofinanțarea diverselor campionate naționale și internaționale etc.

În context, Ion Ceban a venit cu propunerea de semnare a unui Acord de colaborare și cu FRF, în scopul realizării de proiecte comune pentru locuitorii municipiului Chișinău, în special pentru cei interesați de fotbal.