Umoristul Gheorghe Urschi a împlinit 76 de ani. Felicitări maestre!

   999

Maestrul Gheorghe Urschi, actor, regizor, scenarist, scriitor, Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, Artist al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii, Laureat al Premiului Național, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 76 de ani.

Cu acest prilej, Primăria Municipiului Chișinău îi urează artistului mulți ani, cu sănătate, fericire, bucurie și pace în suflet, alături de cei dragi.

„Rege al umorului”, cum este supranumit pentru performanțele înregistrate, a știut să înveselească lumea și a înscris în umorul românesc din partea stângă a Prutului pagini de aur memorabile.

Creația literar-artistică a lui Gheorghe Urschi, fiind una multidimensională, în calitatea sa de scriitor, actor, regizor scenarist și umorist, impresionează constant, fiind apreciată de critici de artă, dar și de cetățenii de rând. Este un adevărat Artist al Poporului, iubit și prețuit, în primul rând, de oameni.

Din 2011, de când, din motive bine știute, nu mai poate să ne delecteze cu talentu-i umoristic deosebit, ne lipsește permanent și îi simțim lipsa în teatru, în film și în sălile de concerte, oriunde a semănat voie bună și optimism.

Să ne trăiți, Maestre, și, pe cât e posibil, să ne fiți sănătos! La anul și la mulți ani!

La Mulți Ani, Maestre!