Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia din zona de odihnă din oraşul Vadul lui Vodă este sub control, chiar dacă continuă să crească nivelul apei râului Nistru

   2300

Direcţiile primăriei mun. Chişinău, responsabile de măsurile de protecţie a populaţiei din zona riverană Nistrului, conform dispoziţiei primarului, au evacuat până la această oră toţi copii din taberele de la Vadul lui Vodă. Elevii au fost aduşi la şcolile din sectorul Ciocana, unde au fost aşteptaţi de părinţi. 


 


Poliţia mun. Chişinău şi Direcţia Situaţii Excepţionale au interzis accesul vizitatorilor pe plajă ca până la ora 21.00 să fie evacuată toată lumea din zona de odihnă. Populaţia este calmă şi înţelegătoare faţă de pericolul inundaţiei. 


 


Echipele de intervenţie vor supraveghea zona în regim non-stop. Plaja din zona de odihnă a Vadul lui Vodă nu va funcţiona în următoarele zile, până când nivelul apei va reveni la cota obişnuită şi pericolul va fi depăşit. 


 


Primarul mun. Chişinău Dorin Chirtoacă şi viceprimarul Nistor Grozavu au efectuat o vizită la faţa locului şi monitorizează situaţia din zona de odihnă şi de la Staţia de pompare a apei din Vadul lui Vodă. Până la acest moment Staţia de pompare funcţionează în regim normal. Nivelul critic al staţiei este de 19m nivelul apei râului. În acest sens, cadrul şedinţei Comisiei pentru situaţii excepţionale a mun. Chişinău de astăzi, primarul D. Chirtoacă a dispus efectuarea rezervelor de apă potabilă. 


 


Specialiştii presupun că limita critică a râului Nistru va fi depăşită, încercând să regleze nivelul apei la hidrocentralele de la Dubăsari şi Novodnestrovsc. La ora actuală nivelului râului Nistru este de 15,3m. Ieri nivelul apei în Nistru a fost de  11,5m.


 


Direcţia Relaţii Publice 


Primăria mun. Chişinău