Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședința Grupului de lucru privind selectarea companiei de supraveghere a lucrărilor de recultivare a gunoiștii temporare din sectorul Ciocana

   1035

Primăria Municipiului Chișinău informează că joi, 5 octombrie, s-a desfășurat prima ședință a grupului de lucru, privind selectarea companiei care va efectua supravegherea lucrărilor de recultivare și închidere a gunoiștii temporare de deșeuri solide din sectorul Ciocana, precum și de modernizare a depozitului municipal de deșeuri din comuna Țînțăreni.

La ședință au participat reprezentanții Primăriei Municipiului Chișinău, ai Î.M. Regia „Autosalubritate”, ai Oficiului Național de Implementare a Proiectelor de Mediu (ONIPM) și cei ai Unității de implementare a Proiectului „Deșeuri solide Chișinău”.

Amintim că, după încheierea procesului de depunere a ofertelor, pe platforma electronică de achiziție a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (https://ecepp.ebrd.com/delta/noticeSearchResults.html), au fost înregistrate trei oferte de la companii din Letonia, Turcia, România și Spania, precum și din Republica Moldova.

Documentația de concurs a fost accesată de circa 100 de companii din țară și de peste hotare.

Licitația publică privind recultivarea și închiderea depozitului de deșeuri solide – Ciocana, lansată la sfârșitul lunii mai 2023, este prima și unica de acest fel atât din municipiul Chișinău, cât și din Republica Moldova.

Aceasta face parte din Proiectul „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat de Primăria Municipiului Chișinău, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P).