Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Salubrizarea teritoriului cimitirelor, în contextul Sărbătorilor de Paști și Paștele Blajinilor

   382

Primăria Municipiului Chișinău informează că în cele 11 cimitire din Capitală au început deja lucrările de salubrizare a teritoriului și pregătirea pentru sărbătorile de Paști și Paștele Blajinilor.  

Astfel, pe parcursul săptămânii trecute au fost executate lucrări de salubrizare pe teritoriul și pe spațiile adiacente cimitirelor, fiind evacuați 155 m³ de deșeuri. În activități au fost implicați peste 50 de muncitori și 11 unități de tehnică mecanizată.

Municipalitatea face apel către cetățeni, să facă curat la mormintele răposaților în timp util, pentru a evita fluxul sporit de vizitatori și de automobile în zilele de dinaintea Sărbătorii Învierii.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat subdiviziunilor de profil să asigure pregătirile de rigoare, iar cetățenii să fie anunțați din timp, când și cum pot merge în cimitire pentru a face curățenie.

În următorul weekend, subdiviziunile responsabile vor fi nevoite să execute lucrări pe timp de noapte, în condițiile când ziua pe teritoriul cimitirelor se află cetățeni, cu unitățile de transport personale, care îngreuiază deplasarea unităților de evacuare a deșeurilor.

În săptămânile ce urmează vor fi difuzate anunțuri despre limitarea transportului privat pe teritoriul cimitirelor. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de reparații curente pe carosabil, la intrarea în cimitire.

Totodată, va fi menținută practica anilor trecuți, de asigurare cu transport gratuit pentru persoanele care se vor deplasa spre Cimitirul „Sfântul Lazăr”.