S-a stins din viață Vladimir Modârcă, ex-șef al Direcției arhitectură, urbanism și relații funciare a Primăriei Chișinău

   1587

Primăria Municipiului Chișinău anunță că s-a stins din viață arhitectul Vladimir Modârcă, ex-director al Direcției arhitectură urbanism și relații funciare (1989 - 1997; 1999 - 2011). Colectivul Primăriei Chișinău adresează condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor și cunoscuților regretatului arhitect.

Vladimir Modârcă a fost o personalitate notorie în domeniul arhitecturii, aducându-și contribuția semnificativă în numeroase proiecte de urbanism realizate în Chișinău de-a lungul anilor. Sub îndrumarea sa au fost executate proiectele: Școala de marină din Parcul „Valea Trandafirilor”, edificiul Institutului Oncologic, Centrul comercial „Sun City”, sediul central al Băncii „Moldinconbank”, cartierele rezidențiale din str. Ismail, bd. Decebal, bd. Mircea cel Bătrân etc.

Regretatul arhitect a deținut funcția de președinte al Uniunii Arhitecților din Moldova și a fost distins cu Premiul Național în domeniul arhitecturii, iar în semn de recunoaștere a contribuției sale, i-a fost conferit titlul onorific „Om Emerit”.

Pe parcursul carierei de arhitect Vladimir Modârcă a promovat activ formarea unei noi generații de specialiști în domeniul arhitecturii. Prin implicarea sa, a contribuit la conturarea viitorului profesiei și la transmiterea cunoștințelor către cei ce își începeau cariera în acest domeniu.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Vladimir Modârcă s-a născut la 27 mai 1949, în satul Cojușna, raionul Strășeni.