Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reprezentanții Primăriei Chișinău participă la evenimentele oficiale organizate de Ziua Națională a României, în diverse orașe pe peste Prut

   660

Responsabili din cadrul Primăriei Chișinău participă astăzi la evenimentele oficiale organizate în mai multe orașe de peste Prut, cu ocazia Zilei Naționale a României.

 O delegație municipală, în frunte cu viceprimarul Irina Gutnic, a participat la ceremonia solemnă desfășurată în Capitala Marii Uniri - Alba Iulia.

O altă delegație, cu funcționari de la Pretura Rîșcani, condusă de pretorul Mihai Furculiță, participă la evenimentele dedicate Sărbătorii de 1 Decembrie, în orașul Târgu Mureș.

Republica Moldova și în special municipiul Chișinău, are stabilite relații frumoase de colaborare cu România, având în vedere legăturile istorice și culturale puternice, care generează cooperare și sprijin reciproc.

Orașul Chișinău are semnate acorduri de înfrățire cu mai multe unități administrativ-teritoriale de peste Prut.

De asemenea, municipalitatea colaborează cu orașele din România în diverse domenii și implementează proiecte comune pe domeniile: educație, cultură, infrastructură etc.