Primarul General a participat la lansarea celei de-a 46-a sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului

   293

Primarul General, Ion Ceban, a avut astăzi, în Parlamentul European, o întrevedere cu Vladimir Prebilic, Carla Dejonghe și Stéphanie Poirel, coraportori în cadrul Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei (CORLEAP).

Aflat în aceste zile la Strasbourg, unde participă la lucrările CORLEAP, edilul capitalei a informat coraportorii privind situația actuală din Republica Moldova, pe diverse domenii.

„Am adus la cunoștință despre procesele electorale care au avut loc în cadrul scrutinului local din toamna anului trecut, precum și ultimele actualizări normative  pentru viitoarele alegeri.

Totodată, am atenționat privind neregulile admise de autoritățile centrale asupra aspectelor electorale și am prezentat și poziția Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) cu privire la progresele, inclusiv părţile negative, cu privire la Carta Europeană a Autonomiei Locale, dar și a foii de parcurs”, a menționat Primarul General.

De asemenea, Ion Ceban a declarat că Republica Moldova trebuie să implementeze standardele UE autentice în toate domeniile. Iar acestea nu trebuie mimate, neglijate sau încălcate.

E de menționat că Primarul General a participat astăzi, alături de colegii din CALM, la lansarea celei de-a 46-a sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei.

În cadrul acestui for european, edilul capitalei are programate mai multe ședințe de lucru unde vor fi abordate problemele Autorităților Publice Locale din Republica Moldova, poziția CALM în acest sens, precum și acțiunile pe care le întreprinde Chișinăul în ultima perioadă.