Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul capitalei a mulţumit angajaţilor primăriei pentru efortul depus în organizarea sărbătorii „Hramul Chişinăului”

   2419

 

      În cadrul şedinţei operative de astăzi primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a făcut totalurile  Sărbătorii „Hramul Chişinăului".

       „Ţin să vă mulţumesc pentru efortul depus la organizarea acestui eveniment cultural de mare anvergură, a spus primarul capitalei. Dacă e să ne detaşăm de incidentul din punctul de trecere Leuşeni", sărbătoarea „Hramul Chişinăului" s-a desfăşurat în mare măsură aşa cum ne-am dorit. "

      Viceprimarul Ana-Lucia Culev, care a participat în ziua de 14 octombrie la Hramul oraşului Iaşi, a remarcat că deplasarea în statul vecin a fost un prilej de a învăţa cum se organizează o sărbătoare. „Am remarcat peste tot o curăţenie exemplară. Mai apoi cred că în ediţiile ulterioare ale sărbătorii de hram trebuie să invităm la Chişinău mai mulţi oameni valoroşi, meşteri populari din alte zone ale ţării noastre".

      Potrivit lui Iacob Gumeniţă, comisar-ajunct al Poliţiei municipale, pe Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost reţinute pentru diferite  încălcări 80 de persoane, dintre care 30 se aflau în stare de ebrietate alcoolică avansată.

      Potrivit şefului secţiei Poliţiei Rutiere a Comisariatului general de Poliţie  a municipiului Chişinău, Ion Vozian, pe 13 octombrie au fost reţinuţi 5 şoferi în stare de ebrietate, iar pe data de 14 octombrie - 11.

       Potrivit lui Tudor Maniv, şeful ÎM„Regia Autosalubritate", în anul curent colectarea deşeurilor s-a făcut mai eficient. Sâmbătă din Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost transportate 177 metri cubi de deşeuri, iar pe data de 14 octombrie - 144 metri cubi. Maniv a mai afirmat că luni, către orele 11.00,  teritoriul adiacent pieţii va fi salubrizat în întregime.

      

    Direcţia Relaţii Publice a                                15.10.2007

    Primăriei mun. Chişinău