Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria propune SA „Termocom” încheierea unei tranzacţii de împăcare în privinţa achitării datoriei

   3207

În cadrul şedinţei de judecată de la Judecătoria Economică de Circumscripţie în cauza înaintată de SA „Termocom” împotriva Consiliului municipal Chişinău, reprezentantul autorităţilor publice locale a depus un demers prin care propune încheierea unei tranzacţii de împăcare pentru soluţionarea pe cale amiabilă a litigiului privind încasarea datoriei acumulate la data de 1 octombrie a.c. În acest sens, Consiliul municipal Chişinău şi-a asumat responsabilitatea de a convoca o şedinţă cu participarea factorilor de decizie pentru soluţionarea cazului. 
De menţionat că datoriile municipalităţii faţă de SA „Termocom” s-au adunat în baza deciziei Consiliului municipal Chişinău nr. 64/2 din 25.01.2007 privind aprobarea tarifului la energia termică. Autorităţile locale au depus demersul în vederea evitării achitării unor cheltuieli suplimentare. 
Instanţa de judecată a admis demersul şi a decis amânarea şedinţei de judecată pentru data de 21 noiembrie a.c. Pentru încetarea procesului, până la o nouă şedinţă de judecată, Consiliul municipal Chişinău şi SA „Termocom” trebuie să prezinte o dovadă că au încheiat o tranzacţie de împăcare pe cale amiabilă a litigiului. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău