Primăria Chişinău a găzduit o expoziţie de artizanat a copiilor de la centrele la plasament

   4651

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a achiziţionat astăzi obiecte de artizanat confecţionate de copiii de la centrele de plasament temporar din sectoarele oraşului, care au organizat o expoziţie în incinta Primăriei Chişinău.

Edilul-şef s-a interesat de obiectele meşterite de copiii prezenţi: Viorel, Marina şi Radu, apreciind munca acestora. Primarul a cumpărat o ploscă, un borcănaş decorativ, o floare în ghiveci, creată din biser (mărgeluşe) şi un iepuraş din hârtie, lucrări alese de către Marina Niconova, fetiţa de 8 ani care a devenit cunoscută publicului după ce şi-a prezentat lucrările în urma unei expoziţii similare, organizate la Guvernul Republicii Moldova.

Primarul de Chişinău a cheltuit circa 1000 lei, plătind cost dublu pentru obiectele achiziţionate, faţă de preţul propus de copii. Dorin Chirtoacă i-a invitat pe cei 3 copii şi în biroul său, unde le-a vorbit despre obiectele expuse în expoziţia personală şi de la cine sunt. Acolo i-a dăruit Marinei un tablou, iar celor 2 băieţi - câte un buzdugan din colecţia sa. Primarul le-a mai oferit copiilor şi câte un coş cu citrice şi banane, după care au făcut poze împreună. 

În acelaşi timp, Ghenadie Dumanschi, preşedintele Consiliului Municipal Chişinău a cumpărat o lebădă confecţionată din hârtie, care l-a costat 70 lei, iar Oleg Cernei, consilier neafiliat - o sticlă de coniac, ornamentată cu biser. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău