• Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Organizația Internațională „PEOPLE In Need” va oferi suport municipalității pentru a eficientiza energetic edificiul unei școli din capitală frecventată de elevi refugiați din Ucraina

Organizația Internațională „PEOPLE In Need” va oferi suport municipalității pentru a eficientiza energetic edificiul unei școli din capitală frecventată de elevi refugiați din Ucraina

   704

În rezultatul dialogului cu Primăria Municipiului Chișinău, reprezentanța Organizației Internaționale „People In Need”, și-a arătat disponibilitatea să ofere un suport financiar municipalității, în vederea realizării unui program de eficiență energetică în una din instituțiile educaționale municipale, care găzduiește copii refugiați din Ucraina. Măsura vine în contextul în care criza refugiaților continuă să pună presiune pe sistemul educațional din capitală.

Astfel, viceprimarul Angela Cutasevici, împreună cu partenerii de la People In Need, au vizitat 3 instituții de învățământ din municipiul Chișinău, în vederea identificării unui beneficiar pentru programul de eficientizare energetică. În vizor au fost: LT „Titu Maiorescu”, LT „Matei Basarab” și Gimnaziul nr. 52.

Totodată, organizația „People In Need” Moldova vine cu propunerea deschiderii unui Centru de Studiu Digital, dedicat copiilor din Ucraina.

Scopul acestei inițiative este de a înființa un Centru de Învățare Digitală (DLC) pentru educația formală a copiilor ucraineni refugiați.

DLC-urile vor fi echipate cu 10-20 de laptopuri și materiale IT, împreună cu mobilierul necesar și echipamente de siguranță. Acestea vor facilita participarea copiilor la cursurile școlare din învățământul secundar, disponibile pe platforma All Ukraine Online.