Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Operatorul municipal de salubrizare va achiziționa 8 autocamioane de mare capacitate pentru transbordarea deșeurilor solide din capitală

   1144

Primăria Municipiului Chișinău informează că operatorul municipal de salubrizare va achiziționa 8 autovehicule de mare capacitate pentru transportarea deșeurilor din capitală.

Unitățile de transport vor suplini parcul auto al Î.M. Regia „Autosalubritate" și vor fi utilizate pentru transbordarea deșeurilor solide de la stația de transfer din capitală către poligonul municipal de deșeuri din s. Țînțăreni, servicii care până în prezent sunt contractate de la companii private.

În acest sens, miercuri, 24 august, curent, în incinta Primăriei Chișinău reprezentanții Î.M. Regia „Autosalubritate" au încheiat un contract de achiziționare a 8 camioane cu semiremorci de la Compania GT Group (Georgia), desemnată câștigătoarea concursului internațional privind achiziţionarea camioanelor pentru colectare și transfer a deșeurilor - LOT 3.

E de menționat că achiziţia internațională au avut loc în cadrul implementării proiectului „Deșeuri Solide Chișinău", finanțat din bugetul municipal, cu sprijinul BERD, BEI, Fondul E5P și a fost desfășurată în corespundere cu procedura de achiziție a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare.