Operatorul municipal de salubrizare a semnat un contract pentru achiziționarea a 3 mii de containere noi pentru deșeuri

   1054

Primăria Municipiului Chișinău informează că operatorul municipal de salubrizare va achiziționa un lot de 3000 de containere pentru deșeuri de tip european, de la Compania ELKOPLAST, câștigătoarea licitației desfășurate de în acest scop.

Contractul cu firma cehă a fost semnat de directorul interimar al Î.M. Regia „Autosalubritate", Igor Gîrlea. Containerele noi sunt necesare pentru înlocuirea celor uzate și suplinirea platformelor existente, dar și a containerelor pentru reciclabile.

ELKOPLAST CZ, s.r.o. este o societate cehă de producție cu peste 20 de ani de tradiție în domeniul produselor destinate colectării, sortării și transportării deșeurilor.

De asemenea, Î.M. Regia „Autosalubritate" a semnat un contract pentru achiziția a 6 autogunoiere cu încărcare laterală, cu Atrikod d.o.o., o companie din Serbia, care a fost desemnată câștigătoarea licitației.

Acest tip de camioane sunt necesitate operatorului municipal de salubrizare, pentru a înlocui unitățile vechi cu încărcare laterală ale Întreprinderii.

Ambele achiziții internaționale au fost desfășurate în cadrul proiectului „Deșeuri Solide Chișinău", finanțat din sursele bugetului municipal, al BERD, BEI și E5P, fiind efectuate în corespundere cu procedura de achiziție a BERD-ului.

Până la sfârșitul lunii curente, mai urmează să fie semnat un contract, în vederea achiziționării a 8 autospeciale pentru transportarea deșeurilor.