Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea susţine familia minorului decedat ieri în urma unui accident rutier

   3363

 Primăria Chişinău va acorda ajutorul financiar necesar familiei lui Sveatoslav Popa, minorul de 12 ani care a decedat ieri, în urma unui accident de circulaţie, după ce a participat la festivalul „VeloHora”.

Astăzi, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, primarul Dorin Chirtoacă a cerut  implicarea Preturii Râşcani şi serviciilor municipale de profil, în vederea acordării ajutorului necesar familiei îndurerate, inclusiv pentru organizarea funeraliilor.

Totodată, edilul-şef a solicitat prezentarea de către poliţie a cauzelor exacte a respectivului accident rutier de duminică, 18 septembrie, precum şi o analiză mai amplă asupra specificului traficului rutier din Chişinău.

Dorin Chirtoacă şi-a exprimat indignarea faţă de comportamentul în trafic al unor conducători auto, calificând drept degradantă situaţia în acest sens.

Primarul de Chişinău a mai spus că moartea biciclistului de 12 ani ar trebui să dea de gândit participanţilor la trafic, „pentru că tot oraşul a ştiut că urma să aibă loc evenimentul respectiv, deci şoferii trebuiau să fie vigilenţi. Nu aşa se merge spre Europa!”, a mai declarat Dorin Chirtoacă.

Pentru cinstirea memoriei lui Sveatoslav Popa, la începutul şedinţei operative, angajaţii Primăriei şi şefii serviciilor municipale au păstrat un moment de reculegere.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău