Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii: 18-24 martie 2024

   364

Primăria Municipiului Chișinău informează că drumarii din capitală continuă  lucrările de întreținere și reparație a drumurilor publice municipale, cu accent pe salubrizarea străzilor și a canalizării pluviale, dar și pe lichidarea situațiilor de avariere.

Astfel, echipele Î.M. Regia „Exdrupo” au intervenit cu lucrări de curățare a arterelor principale și secundare din oraș (de nămol și deșeuri organice), în zonele stațiilor de așteptare a transportului public, dar și în pasajele subterane, fiind efectuate în total circa 80 de curse de deșeuri.

În același timp, au fost curățate de frunze, gunoaie și nămol elementele sistemului de evacuare a apelor pluviale – peste 400 guri de captare.

În zonele cu risc sporit de inundații, în timpul ploilor de săptămâna trecută, au fost ridicate grilajele, pentru a spori capacitatea de scurgere a apelor meteorice.

Totodată, în măsura permisă de condițiile meteorologice, au fost executate plombări cu asfalt rece a zonelor unde există defecțiuni pe carosabil.

Pe str. Maria Drăgan au fost inițiate lucrări de înlocuire a bordurilor deteriorate, acțiuni pregătitoare pentru schimbarea învelișului asfaltic pe carosabil.

În contextul reamplasării stației de așteptare de pe str. Bogdan Voievod, în urma transferării trecerii pietonale și instalării semaforului pietonal, drumarii Regiei „Exdrupo” au desfășurat lucrări de amenajare a platformei pentru noua stație și de reparație a trotuarului din zona învecinată acesteia.

În comuna Bubuieci a fost amenajat în pietriș și beton asfaltic suprimat terenul stației terminus (locul de întoarcere) a transportului public.

De asemenea, pe mai multe străzi din oraș: Gheorghe Codreanu, Vasile Lupu – Constituției și Bucovina – N. Milescu-Spătaru au fost reparate sau montate parapetele de protecție a pietonilor, pe o lungime totală de circa 70 metri lineari. În același timp, pe podurile rutiere de pe străzile: Lunca Bâcului, bd. Renașterii Naționale și bd. Dacia (Viaduct) parapetele au fost spălate, pe o lungime totală de circa 3 000 metri lineari.

Pentru sporirea siguranței în trafic, au fost reparate 115 indicatoare rutiere în toate sectoarele orașului.

În paralel cu acțiunile de întreținere curentă a infrastructurii rutiere municipale, realizate de ÎM. Regia „Exdrupo”, continuă lucrările la proiectele contractate de Direcția Generală Mobilitate Urbană.

Astfel, pe podul din str. Mihai Viteazul, săptămâna trecută au fost executate lucrări de betonare a plăcii monolitice pe deschiderea 5-6 și a banchetei cuzineților pe suportul nr. 5 al deschiderii 4-5, partea dreaptă.

Pe bd. Decebal și bd. Renașterii Naționale continuă lucrările de reabilitare a trotuarelor, prin acțiuni de demontare și montare a bordurilor, dar și de pregătire a fundației, pentru aplicarea pavajului și asfaltarea ulterioară a acestora.