Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii: 11-17 martie 2024

   481

Primăria Municipiului Chișinău informează că drumarii din capitală continuă desfășurarea lucrărilor de întreținere și reparație a străzilor municipale, prin acțiuni de lichidare a situațiilor de avariere, salubrizarea carosabilului și curățarea rețelei pluviale.

Astfel, în măsura permisă de condițiile meteorologice din săptămâna trecută, au fost executate plombării cu asfalt rece pe zonele unde există defecțiuni de carosabil.

În același timp, au fost curățat de frunze, gunoaie și nămol elementele sistemului de evacuare a apelor pluviale – peste 615 guri de captare.

Cât privește salubrizarea drumurilor publice, au fost executate lucrări de curățare de nămol și deșeuri organice a arterelor principale și secundare din oraș, zonele stațiilor de așteptare a transportului public, dar și pasajele subterane, în total fiind efectuate peste 88 de curse de deșeuri. Totodată, pe 20 de străzi principale din sectoarele Centru și Ciocana au continuat intervențiile privind spălarea părții carosabile. Și elementele de protecție din zona drumurilor, parapetele și deliniatoarele au fost spălate, pentru a spori vizibilitatea acestora.

Asemenea intervenții au fost realizate pe străzile: Mihail Sadoveanu, N. Milescu-Spătaru, Bucovinei, Calea Basarabiei și Lunca Bâcului, unde au fost spălați peste 3 000 metri lineari de parapet de protecție, iar circa 140 de bucăți - deliniatoare rutiere au fost curățate pe străzile: Uzinelor, Voluntarilor și Lunca Bâcului.

Pentru sporirea siguranței la trafic, au fost reparate peste 110 de indicatoare rutiere, în toate sectoarele orașului.

Totodată, pe zona pietonală din adiacența Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Artico”, au fost montați 15 piloni care îngrădesc accesul autoturismelor, în scopul securizării pietonilor.

În paralel cu acțiunile de întreținere curentă a infrastructurii rutiere municipale, realizate de către ÎM. Regia „Exdrupo”, pe teritoriul orașului continuă lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe bd. Decebal și bd. Renașterii Naționale, unde au loc acțiuni de demontare și montare a bordurilor, dar și de pregătire a fundației, pentru aplicarea pavajului și asfaltarea ulterioară a acestora, ambele proiecte fiind realizate de antreprenori contractați de Direcția Generală Mobilitate Urbană.

Cât privește reparația podului din str. Mihai Viteazul, lucrările se desfășoară conform planului prezentat de către agentul economic, fără abateri. În săptămâna curentă urmează a fi recepționat betonul care va fi turnat pe următoarea porțiune pregătită de pod.

În același timp, este în fază finală expertiza podului din str. Ismail, măsură care va oferi claritate în ceea ce privește acțiunile ulterioare de reparație a acestuia.