Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii: 05-11 februarie 2024

   770

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii: 05-11 februarie 2024, drumarii din capitală au executat lucrări de întreținere și reparație a drumurilor publice municipale, inclusiv salubrizarea străzilor.

Astfel, arterele principale din oraș, zonele stațiilor de așteptare a transportului public, dar și pasajele subterane, au fost curățate de nămol și gunoaie, atât manual, cât și mecanizat, în total fiind efectuate 90 de curse de evacuare a nămolului.

De asemenea, pentru sporirea siguranței în trafic, au fost reparate 64 de indicatoare rutiere, iar alte 58 au fost înlocuite, în locul celor deteriorate.

În același scop, au fost curățate și spălate deliniatoarele rutiere de pe podul din str. Ismail, pentru a spori vizibilitatea acestora.

Pentru asigurarea circulației rutiere în condiții satisfăcătoare, au continuat lucrările de lichidare a situațiilor de avariere, prin plombare cu asfalt rece a gropilor, atât pe străzile principale și secundare din oraș, cât și pe drumurile din suburbii, pe care se deplasează transportul public municipal.

Totodată, circa 270 de elemente ale canalizării pluviale au fost curățate de gunoaie și nămol, pentru a spori capacitatea de evacuare a apelor provenite din precipitații.

În cadrul proiectelor de reabilitare a infrastructurii rutiere, contractate de Direcția Generală Mobilitate Urbană, continuă lucrările de reparație a podului din strada Mihai Viteazul, iar pe bd. Decebal, sunt în plină desfășurare acțiunile de reabilitare a zonelor pietonale, pe tronsonul str. Trandafirilor – bd. Iu. Gagarin.

Tot cu referire la trotuare, informăm că în săptămâna curentă vor începe lucrările pe bd. Renașterii Naționale, unde va fi reparată zona pietonală, partea dinspre Circ.