Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere executate pe parcursul săptămânii 25 septembrie - 1 octombrie 2023

   913

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii precedente: 25 septembrie – 1 octombrie 2023, drumarii din capitală au executat un șir de lucrări privind reparația și întreținerea infrastructurii drumurilor din oraș.

Astfel, angajații Î.M. „Exdrupo” au intervenit la lichidarea situațiilor de avariere prin plombări pe o suprafață totală de peste 3000 metri pătrați de carosabil, iar alte suprafețe au fost pregătite pentru asfaltare.

Lucrările enunțate au vizat preponderent drumurile pe care se deplasează transportul public municipal, accesele către instituțiile de învățământ și accesele în curți. În același timp, au fost executate lucrări de curățare, spălare sau reparație peste 350 de receptoare și guri de captare a apelor pluviale.

O atenție sporită a fost acordată salubrizării și spălării carosabilului pe arterele principale din oraș.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, în capitală, dar și în suburbii au continuat lucrările de aplicare a marcajului rutier la trecerile pentru pietoni, cel de separare a benzilor și de orientare, dar și în stațiile de așteptare a transportului public, pe o suprafață totală de peste 14000 metri pătrați. Aceste lucrări au fost executate atât de Î.M. Regia „EXDRUPO”, cât și de antreprenorul contractat de Direcția Generală Mobilitate Urbană.

De asemenea, pe teritoriul orașului au fost instalate sau reparate 70 de indicatoare rutiere.

Pe străzile Alexandru cel Bun, Tighina și 31 August 1989, reparate capital în cadrul unui proiect finanțat de BERD și BEI, continuă acțiunile de semnalizare și securizare a circulației rutiere, fiind inițiate și procedurile de recepție la finalizarea lucrărilor.

Lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere sunt desfășurate și pe podul de pe str. Mihai Viteazul.