Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere executate pe parcursul săptămânii 22-28 ianuarie 2024

   723

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii: 22-28 ianuarie 2024, drumarii din capitală au fost implicați prioritar în lucrări de lichidare a situațiilor de avariere pe drumurile publice municipale.

Astfel, în toate sectoarele orașului s-a intervenit prin plombări cu asfalt rece, a gropilor formate în urma ninsorilor și prelucrării drumurilor cu material antiderapant, pentru a asigura circulația transportului în condiții satisfăcătoare.

Totodată, peste 270 de elemente ale canalizării pluviale au fost curățate de zăpadă, nămol sau gunoaie, pentru a spori capacitatea de evacuare a apelor provenite din ploi și topirea zăpezii.

În paralel, au continuat acțiunile de curățare și evacuare a zăpezii de pe drumuri, din zona pasajelor subterane și a stațiilor de așteptare, dar și cele de salubrizare.

În perioada de noapte a fost asigurată patrularea străzilor și împrăștierea materialului antiderapant la necesitate, pentru a preveni formarea poleiului.

Pe lângă acțiunile de întreținere a infrastructurii drumurilor, a fost asigurată mentenanța indicatoarelor rutiere, fiind instalate 55 de indicatoare noi, iar alte 40 de unități au fost supuse reparației.