Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea celui de-al 7-lea volum din cadrul proiectului „Identitățile Chișinăului”

   1172

Joi, 9 februarie 2023, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, a avut loc lansarea unui nou volum din seria „Identităţile Chişinăului. Acesta reprezintă Materialele Conferinței Internaționale, Culegere de studii, Seria IDN, Chişinău, Bons Offices, 2023, de Sergiu Musteață și Alexandru Corduneanu.

Culegerea cuprinde 25 de studii grupate în două părți. Prima este dedicată străzii 31 August 1989 și a doua, primarului Carol Schmidt și arhitectului Alexandru Bernardazzi. Pe lângă studiile de bază, volumul include și câteva contribuții complementare, care înlesnesc o mai bună înțelegere a moștenirii culturale a Chișinăului.

Lucrarea dezbate diferite probleme legate de istorie, urbanistică, cultură, arhitectură. În noul volum au fost incluse și studiile realizate de un colectiv foarte variat de oameni de ştiinţă şi de cultură.

Mai mult, lucrarea prezintă materiale analitice preţioase despre istoria Chişinăului, având ca studiu de caz una dintre cele mai importante străzi din centrul capitalei.

La evenimentul de lansare au participat coordonatorii volumului istoricii Sergiu Musteaţă și Alexandru Corduneanu, Primarul General al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, viceprimarul Angela Cutasevici, istorici, urbaniști, arheologi, sociologi și scriitori.