Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • La Chișinău s-a desfășurat Forumul Municipal al Tinerilor Specialiști cu genericul „Inserția profesională. Drepturile și garanțiile tinerilor încadrați în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău”

(Video) La Chișinău s-a desfășurat Forumul Municipal al Tinerilor Specialiști cu genericul „Inserția profesională. Drepturile și garanțiile tinerilor încadrați în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău”

   613

Joi la Chișinău s-a desfășurat Forumul Municipal al Tinerilor Specialiști, cu genericul „Inserția profesională. Drepturile și garanțiile tinerilor specialiști încadrați în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău în anul de studii 2023-2024”.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Chișinău și are drept scop motivarea și menținerea tinerilor cu vocație pedagogică în sistemul educațional municipal.

Sprijinirea cadrelor didactice debutante, precum și dezvoltarea competențelor profesionale reprezintă o prioritate pentru municipalitate iată de ce, Primăria Chișinău depune efort pentru a oferi condiții mai bune angajaților din sistemul educațional municipal, prin stimularea activității creative și promovarea experienței avansate.

Prezent la eveniment, Primarul General,  Ion Ceban, a reiterat apelul autorităților, ca tinerii specialiști din instituțiile de învățământ din capitală să rămână să activeze la noi în țară, să crească profesional și contribuie la educația generațiilor de copii, pentru a le descoperi aspirațiile și talentele și a le insufla dorința de cunoaștere.

„Sunt recunoscător tuturor cadrelor didactice, care în pofida diverselor provocări, aleg să-și desfășoare activitatea conform profesiei alese, contribuind astfel la formarea generațiilor de tineri educați și implicați în toate aspectele societății. Nu există copii talentați fără profesori dedicați, care oferă suportul necesar la timpul potrivit”, a mai declarat edilul capitalei.

Pentru motivarea tinerilor specialiști din instituțiile de învățământ, Primăria Chișinău le oferă un șir de facilități, precum: acordarea de compensații pentru închirierea spațiului locativ, în mărime de 2000 lei lunar.

În perioada: ianuarie-noiembrie 2023, de compensația respectivă au beneficiat lunar în medie 233 de tineri specialiști.

Acoperirea cheltuielilor aferente salarizării cadrelor didactice din clasele cu profil. În acest sens, din bugetul municipal au fost alocate mijloace financiare: în anul 2020 – 13,7 mil. lei în anul 2021 – 14,2 mil. lei în anul 2022 – 16 mil. lei și în anul 2023 – 85,4 mil. lei.