(Video) Inaugurarea oficială a blocului alimentar din cadrul Liceului Teoretic cu profil de arte „Elena Alistar”, după finalizarea construcției capitale

   487

Primăria Municipiului Chișinău informează că vineri a fost inaugurat blocul alimentar al IP Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Elena Alistar”, care a fost modernizat și extins prin construcția unei ospătării de 150 de locuri.

Grație proiectului, cei peste 1000 de elevi și 70 de angajați, vor beneficia de o alimentație sănătoasă, într-un spațiu nou, modern. Costul proiectului este de peste 10 milioane de lei.

La eveniment au participat: Primarul General, Ion Ceban, Pretorul sectorului Botanica, Diana Guba, reprezentanți ai Direcției generale educație, tineret și sport, colectivul liceului etc.

Directoarea liceului, Lilia Babuc, a ținut să precizeze că blocul alimentar al instituției a fost modernizat în cadrul proiectului Primăriei Chișinău privind extinderea instituțiilor de învățământ, lucrările fiind lansate în anul 2022.

Costul proiectului este de peste 10 milioane de lei, care includ construcția sălii, achiziționarea utilajului pentru blocul alimentar și a mobilierului pentru cantină.

Inaugurarea noii ospătării a soluționat problema Sălii de Festivități, care anterior era utilizată pentru servirea mesei, iar de acum înainte va fi liberă pentru desfășurarea activităților extrașcolare.

În discursul său, Primarul General, Ion Ceban a ținut să remarce că proiectele de investiții realizate cu succes reprezintă o onoare și pentru responsabilii municipali, mai ales când lucrurile spre bine sunt realizate împreună cu beneficiarii.

Edilul a mulțumit administrației liceului și corpului didactic pentru efortul depus în educarea tinerei generații. „Acum, în sec. al XXI-lea, investițiile în educație nu trebuie catalogate drept cheltuieli. Pentru că astfel noi investim în copii, deci în viitor. Mă bucur că aici, la Chișinău, împreună cu toată lumea, putem edifica grădinițe, deschide școli noi, moderniza instituții. Asta e de datoria noastră și o vom face din ce în ce mai bine”, a mai declarat Primarul General.

În context, Ion Ceban a promis ca Primăria va contribui și la reabilitarea sălii de festivități a liceului, având în vedere profilul de arte al școlii, ce necesită un spațiu separat, bine amenajat pentru desfășurarea activităților extrașcolare.

În ultimii 4 ani, instituția școlară a beneficiat de 2 proiecte mari finanțate de APL Chișinău: reabilitarea termică și eficiența energetică a clădirii și extinderea blocului alimentar.

În anii 2020-2023 au fost investiții în lucrări de consolidare și reparație capitală a edificiului cca 10,8 milioane de lei, iar pentru extinderea blocului alimentar, achiziționarea mobilierului și utilajului pentru blocul alimentar, municipalitatea a alocat în perioada anilor 2022-2023 peste 11 milioane de lei.

Liceul Teoretic „Elena Alistar” din sectorul Botanica a fost fondat acum 59 de ani, iar de 26 de ani instituția are statut de liceu.