Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Guvernul Japoniei, prin Programul „Kusanone” va finanța achiziția de echipamente și accesorii necesare Centrului Consultativ – Diagnostic din sectorul Râșcani

Guvernul Japoniei, prin Programul „Kusanone” va finanța achiziția de echipamente și accesorii necesare Centrului Consultativ – Diagnostic din sectorul Râșcani

   1003

Primăria Municipiului Chișinău informează că Guvernul Japoniei va finanța achiziția echipamentelor și accesoriilor pentru colposcopie: colposcop, scaun ginecologic și dispozitive electro - chirurgicale (diatermocoagulator) în valoare de 44663 USD (echivalentul a 797000 MDL), de la Centrul Consultativ - Diagnostic din sectorul Râșcani.

Ceremonia oficială de semnare a acordului de grant dintre Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro și Directorul Asociației Medicale Teritoriale Râșcani, Valentina Pîslaru, în cadrul programului „Kusanone” a avut loc joi, 23 noiembrie 2023, la IMSP AMT Râșcani.  La eveniment a participat viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici.

Echipamentele sunt necesare pentru efectuarea serviciilor de screening cervical și a altor investigații ginecologice în cadrul instituției medicale enunțate.

Programul de granturi pentru securitatea umană „Kusanone” a finanțat anterior achiziția unui Ultrasonograf performant pentru Centrul Medicilor de Familie nr. 2, îmbunătățirea infrastructurii și condițiilor de activitate la Grădinița nr. 225 din sectorul Ciocana și alte proiecte importante pentru dezvoltarea municipiului Chișinău.

Ambasada Japoniei continuă să acorde susținere în desfășurarea inițiativelor de dezvoltare a orașului, care contribuie la sporirea bunăstării populației.