Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Festivalul etniilor în Municipiul Chișinău la cea de-a XXII-a ediție

   1952

Primăria Municipiului Chișinău informează că duminică, 17 septembrie 2023, în capitală va avea loc Festivalul etniilor în Municipiul Chişinău, ediţia a XXII-a, cu genericul „Unitate prin diversitate”.

Tradiţionalul eveniment consacrat comunităților etnice din Chișinău este organizat de Primăria Capitalei și Agenția Relații Interetnice.

Inaugurarea evenimentului va avea loc în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, începând cu ora 10:00.

Astfel, în dimineața zilei de duminică, 17 septembrie, a.c., participanții festivalului vor depune flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, după care delegațiile și oaspeții evenimentului vor vizita curțile improvizate ale organizațiilor etnoculturale.

Programul festivalului va continua cu expoziții de carte, lucrări de artă decorativă-aplicativă, arte plastice, artizanat, costume naționale, dar și programe artistice desfășurate pe aleile din parc.

De asemenea, vor fi organizate spectacole muzical-artistice cu participarea colectivelor artistice ale organizațiilor etnoculturale pe scena principală a festivalului.

Festivalul etniilor va culmina cu Hora Prieteniei, care va avea loc pe platoul în preajma havuzului central din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.