Deschiderea oficială a Laboratorului de Fizică al CE Gimnaziul -Grădiniță „STEAM”

   427

Primăria Municipiului Chișinău informează că joi a fost inaugurat oficial Laboratorul de Fizică al Complexului Educațional Gimnaziul - Grădiniță „STEAM”, dotat cu echipamente TIC și cu mobilier școlar, conform standardelor minime de dotare.

Proiectul a fost realizat la inițiativa Primăriei Chișinău, în colaborare cu UN Woman și cu suportul financiar al Guvernului Suediei, în valoare de 30 000 de dolari SUA.

Crearea acestui laborator are ca scop sporirea interesului copiilor față de cunoaștere, în special, față de științele reale, dar și contribuirea la crearea unor condiții moderne de învățare în domeniul STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

Cu prilejul deschiderii Laboratorului de Fizică a fost desfăşurată o lecție demonstrativă cu experimente aplicative, moderată de Rob Condon, fondatorul și directorul Young Scientist Academy.

La eveniment au fost prezenți: Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, Pretorul sectorului Centru, Vadim Hâncu, Șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, consilieri municipali etc.

Complexul Educațional Gimnaziul - Grădiniță „STEAM” este un exemplu elocvent de colaborare dintre sectorul public, organizațiile non-guvernamentale și partenerii de dezvoltare, în vederea dezvoltării și implementării proiectelor educaționale inovatoare.

Pentru lucrările de reparație generală a blocurilor A și B, a blocului alimentar, eficientizarea energetică a edificiului central, inclusiv dotarea sălilor de clasă, reparația a 6 blocuri sanitare și reabilitarea gardului, Primăria Municipiului Chișinău a alocat cca 26 milioane de lei.

UN Women Moldova s-a angajat în amenajarea și echiparea Laboratorului de fizică, ca urmare a solicitării din partea Primăriei Municipiului Chișinău, de a sprijini cu achiziționarea echipamentului de studiu, în vederea contribuirii la crearea condițiilor moderne de învățare pentru copii în domeniul STEAM.

Instituția a căpătat un suflu nou prin reorganizarea spațiilor de învățare într-un stil modern, prietenos, cu dotări pentru laboratoare și săli de curs.

În prezent, în cadrul instituției își fac studiile 165 de elevi, care sunt îndrumați de 22 de cadre didactice.