Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia CMC princare s-a revenit la tariful de 233 lei pentru 1 Gcal pentru energia termică livrată de SA „Termocom”

   2851

Instanţa de Contencios administrativ a Curţii de Apel Chişinău a examinat astăzi acţiunea înaintată de SA „Termocom" către Consiliul municipal Chişinău privind anularea integrală a deciziei Consiliului municipal Chişinău nr. 10/1 din 04.12.2007 „despre abrogarea deciziei Consiliului municipal Chişinău nr. 64/2 din 25.01.2007 „cu privire la aprobarea tarifului la energia termică livrată de SA „Termocom". 

Potrivit reprezentantului Consiliului în proces, autorităţile publice municipale au abrogat decizia nr. 64/2 din 25.01.2007 deoarece aceasta a fost adoptată fără acoperire financiară, iar Guvernul Republicii Moldova nu a acceptat să acopere din bugetul de stat nici o parte din mijloacele financiare necesare pentru compensarea diferenţei de tarif la energia termică, după cum se prevedea în decizia menţionată. În plus, potrivit rezultatelor controlului privind analiza activităţii economico-financiare a SA „Termocom" pentru anul 2006 şi semestrul I al anului 2007, au fost constatate abateri ce ţin de cheltuielile incluse în tarif. De asemenea, în conformitate cu prevederile legii cu privire la serviciile publice de gospodărie comunală, autorităţile publice locale sunt investite cu dreptul de a aproba taxele şi tarifele pentru serviciile publice de alimentare cu energie termică, fapt confirmat şi de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova printr-un răspuns din 14.01.2008.  

În pofida argumentelor reprezentanţilor Consiliului municipal Chişinău, instanţa a admis integral acţiunea SA „Termocom".

Consiliul municipal Chişinău va ataca cu recurs hotărârea Curţii de Apel Chişinău, în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare. 

          Direcţia Relaţii Publice a                                 31.01.2008

          Primăriei mun. Chişinău