Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Consultări publice pe marginea proiectului de decizie „Cu privire la aprobarea bugetului municipal pentru anul 2023”

   1284

Primăria Municipiului Chișinău a inițiat discuții publice pe marginea proiectului bugetului municipal Chișinău pentru anul 2023.

O primă rundă de dezbateri a avut loc marți cu reprezentanții subdiviziunilor municipale, preturile de sector, experți în domeniu, asociații profesionale, sectorul asociativ, activiști civici etc.

Proiectul de buget pe anul 2023 prevede venituri în sumă de 6,79 mlrd. de lei, inclusiv transferuri de la bugetul de stat 3,77 mlrd. lei și cheltuieli în sumă 7,34 mlrd. lei. Soldul bugetar (deficit) preconizat este de 547 mil. lei.

Pentru în zilele următoarele, de asemenea, sunt programate discuții pe marginea proiectului de decizie „Cu privire la aprobarea bugetului municipal pentru anul 2023”. Ulterior documentul va fi transmis spre examinare și aprobare Consiliului Municipal Chișinău.

Menționăm că proiectele propuse spre implementare a în anul 2023, în bugetul planificat, vizează toate domeniile și sectoarele Chișinăului.

Anunțul despre consultarea publică a principalului document economic al municipiului pentru anul 2022 este plasat pe pagina web oficială a municipalității: „chisinau.md”, la modulul procesul decizional.