Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale la lichidarea consecințelor ploilor și a vântului puternic din 07.05.2024

   304

Primăria Municipiului Chișinău informează că toate serviciile gospodărești din oraș au intervenit prompt la înlăturarea consecințelor ploii abundente și a vântului din seara de 07 mai 2024.

Echipa de serviciu de defrișatori ai Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a intervenit marți seara în mai multe locații din municipiul Chișinău, pentru a înlătura situațiile de avariere apărute în urma rafalelor de vânt, rupturi de crengi și mai mulți arbori doborâți la sol.

Astfel, ca urmare a vântului puternic, pe străzile: V. Dokuceaev, Aleea Gării, Ion Pruncul, Studenților, Tudor Vladimirescu au căzut crengi, iar câțiva arbori cu sistemul radicular la suprafață au fost doborâți la sol.

Totodată, informăm că angajații Î.M. Regia „Exdrupo” au verificat străzile cu risc sporit de inundații și au intervenit prompt cu măsuri de prevenire a situațiilor problematice.

La necesitate, au fost ridicate grilajele de la gurile de scurgere, pentru a asigura o evacuare eficientă a apei de pe carosabil și a menține siguranța pe drumurile municipale.