Redeschiderea după reparație capitală a Secției anestezie și terapie intensivă a SCM „Gh. Paladi”

   365

Primăria Municipiului Chișinău informează că joi a fost redeschisă, după reparație capitală, Secția anestezie și terapie intensivă din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, a cărei capacitate a crescut de la 6 la 13 paturi.

Cheltuielile pentru lucrările de reparaţie enunțate, în valoare de 17,5 milioane de lei au fost finanţate de Banca Mondială, în cadrul Proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Totodată, cheltuielile privind dotarea tehnică și materială a unității de terapie intensivă (mobilier și utilaje medicale), în sumă de circa un milion de lei, au fost suportate de Primăria Municipiului Chișinău.

Astfel, pacienţii care se vor trata în Secţia de terapie intensivă, vor beneficia de condiţii foarte bune, iar medicii vor acorda servicii calitative, având în dotare aparate şi echipamente moderne.

Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” este o instituţie curativ – profilactică, de importanță strategică pentru municipiul Chișinău și întreaga republică.

În cadrul instituției sunt tratați anual circa 25 000 de pacienți și sunt efectuate circa 4500 de intervenții chirurgicale.

Tot aici activează unica secție de Ginecologie Septică din Republică, care deservește pacientele cu diferite complicații ginecologice. Totodată, în cadrul spitalului sunt acordate servicii medicale specializate și multiprofil, la standarde înalte de calitate, inclusiv pe domeniile: obstetrică-ginecologie, chirurgie, terapie și pediatrie.

Investiții realizate de către Primăria Municipiului Chișinău în ultimii 4 ani la IMSP SCM „Gheorghe Paladi”:

1. Proiect de eficientizare energetică în valoare de 1 770 000 Euro;

2. Învestiții în reparații capitale și dotări, în perioada anilor: 2019- 2023, în valoare de 17 milioane de lei.