Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea campaniei de salubrizare de primăvară, săptămâna 11-17 martie 2024

   550

Primăria Municipiului Chișinău informează că în cadrul Campaniei de salubrizare „Curățenia generală de primăvară”, săptămâna: 11-17 martie 2024, au continuat lucrările de salubrizare a străzilor și trotuarelor, a parcurilor și scuarurilor, a curților de bloc și a locurilor de uz comun.

În sfera locativ-comunală au fost antrenate zilnic în lucrări câte 400 de persoane, angajați ai subdiviziunilor și întreprinderilor municipale.

În procesul de salubrizare au fost implicate zilnic și 20 de unități de transport, pentru evacuarea deșeurilor, dar și 4 miniîncărcătoare. Drept rezultat, pe parcursul întregii săptămâni au fost evacuate 201 curse de deșeuri.

În perioada de referință s-a intervenit mecanizat la spălarea trotuarelor, a stațiilor de așteptare a transportului public, a coșurilor pentru gunoi ș.a.

Muncitorii au fost implicați în diverse lucrări de salubrizare: în curțile blocurilor de locuințe din gestiune, la platformele de acumulare a deșeurilor, locurile de uz comun, stațiile de așteptare, la demolarea/demontarea elementelor neautorizate, evacuarea deșeurilor.

Pentru săptămâna curentă sunt prevăzute lucrări de spălare a trotuarelor pe bd. Dacia, bd. Cuza Vodă și bd. Traian. În sectorul Centru vor continua lucrări similare în zona istorică: pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. V. Alecsandri, str. 31 August 1989, str. București, str. Mihai Kogălniceanu, dar și din cartierul Telecentru.

În sectorul Buiucani vor fi salubrizate/spălate stațiile de așteptare din str. V. Lupu, str. Paris, str. O. Ghibu. În sectorul Ciocana, vor fi continuate lucrările respective pe bd. Mircea cel Bătrân și spălarea mobilierului urban de pe aceiași arteră.

Lucrări de salubrizare au fost desfășurate și în parcurile și scuarurile din oraș, fiind lichidate gunoiștile neautorizate și colectat gunoiul din parcuri și păduri-parc. De asemenea, continuă lucrările de curățare a fâșiilor riverane ale lacurilor existente, în Parcul „Valea Trandafirilor”, Parcul „Valea Morilor”, dar și pe albia râului Bâc.

În paralel, sunt desfășurate activități de reînnoire a spațiilor verzi, prin plantarea de arbori și arbuști. De asemenea, în toate sectoarele capitalei au început lucrările de curățare a trandafirilor, dar și lucrări de formare a coronamentului arborilor.

Cetățenii capitalei sunt îndemnați în continuare să păstreze curățenia în parcuri și pădurile-parc și să se implice voluntar în Campania de salubrizare de primăvară, pentru ca orașul Chișinău să fie mai curat, mai verde și mai atractiv.