Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Descoperă Chișinăul mergând pe jos – proiect de promovare a culturii și turismului în zona centrală a urbei

   1567

Primăria Municipiului Chșinău informează că oaspeții capitalei pot găsi atracții turistice în zona istorică a orașului prin intermediul a 64 de plăcuțe cu QR cod, amenajate pe indicatoarele cu denumirile de străzi. Scanând codul, utilizatorul este direcționat la noul portal online „travelant.org”, care permite explorarea patrimoniul material din centrul istoric.

În prezent, platforma conține 343 de obiective din 55 de străzi, care formează nucleul istoric al Chișinăului, zonă pe care autoritățile publice locale doresc să o facă mai vizibilă și mai cunoscută.

Accesând site-ul, disponibil în două limbi: română și engleză, utilizatorul poate afla informații despre obiectivele turistice (edificii, clădiri, biserici, locații, monumente, parcuri, instituții publice etc.) de pe acea stradă, dar se poate ajunge către ele mergând pe jos, unde prin intermediului datelor GPS încorporate i se indică traseul.   

Pe portalul online mai urmează a fi incluse restauratele, hotelurile și cafenelele din sectorul Centru.

Proiectul „Descoperă Chișinăul mergând pe jos” este disponibil din 1 august 2023 și vine să îndemne locuitorii capitalei să exploreze orașul. Totodată, inițiativa are ca scop atragerea turiștilor, contribuind la descoperirea potențialului valoros al centrului istoric al urbei, cu arhitectura sa specifică.

Acest proiect este realizat de Primăria Municipiului Chișinău, sectorul Centru și este dezvoltat în continuare de către SRL „Gambit Now”.