Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reparație curentă a carosabilului din bd. Mircea cel Bătrân

   644

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe bd. Mircea cel Bătrân, segmentul cuprins între străzile Alecu Russo și Petru Zadnipru, se desfășoară lucrări de asfaltare integrală a carosabilului.

Reabilitarea drumului este organizată pe ambele sensuri de deplasare. Anterior, aici au fost înlocuite bordurile și parapetul de protecție din partea aleii pietonale, iar în zona stațiilor de așteptare a fost întărită fundația drumului.

În paralel, echipele de muncitori ale Î.M. Regia „Exdrupo” lucrează pe str. Kiev, pe tronsonul: str. Bogdan Voievod - str. Tudor Vladimirescu, pentru pregătirea carosabilul de aplicarea tratamentului bituminos Slurry Seal. Acțiunile prevăd frezarea porțiunilor deteriorate de drum și asfaltarea acestora.

Lucrări similare au fost executate și pe str. Alecu Russo, iar în prezent aici este așternut tratamentul bituminos de protecție. Activitățile enunțate sunt desfășurate de către antreprenorul contractat de Direcția Generală Mobilitate Urbană.

Totodată, pe str. Trandafirilor, se desfășoară acțiuni de ridicare la cotă a fântânilor de vizitare, după așternerea stratului de binder pe toată suprafața drumului. În zilele următoare va fi așternut stratul de uzură și, respectiv, va fi aplicat marcajul rutier.