Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Campania de salubrizare de toamnă în municipiul Chișinău, activități desfășurate în perioada 6-12 noiembrie 2023 

   1505

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale din domeniul gospodăresc continuă activitățile planificate în cadrul Campaniei de salubrizare de toamnă.

Astfel, pe parcursul săptămânii precedente, cca 400 de muncitori ai Regiei locativ-comunale și de prestări servicii locative au fost mobilizați zilnic în procesul de salubrizare manuală a spațiilor publice, curților blocurilor de locuințe, platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere, stațiilor de așteptare a transportului public etc.

Activitățile au mai inclus evacuarea deșeurilor provenite din construcții, precum și a frunzișului și ramurilor uscate. În acest scop, au fost antrenate zilnic 35 de unități de transport pentru evacuarea deșeurilor vegetale. În total, de la începutul campaniei de salubrizare au fost antrenate 80 de utilaje de transport fiind efectuate 325 de rute de deșeuri.

Totodată, muncitorii Î.M. „Regia „Exdrupo” au desfășurat zilnic acțiuni de salubrizare mecanizată, cât și manuală pe străzile și bulevardele din sectoarele capitalei pentru întreținerea infrastructurii rutiere urbane. De asemenea, s-a intervenit la salubrizarea pasajelor cu trecere subterană, precum și a rețelei de canalizare pluvială stradală.

Și angajații Î.M. „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” au fost antrenați la activitățile de salubrizare în parcuri, scuaruri, aliniamente stradale, efectuând cca 49 curse pentru evacuarea deșeurilor vegetale.

În această săptămână, au fost salubrizate circa 276 ha de spații verzi, curățați 275 de arbori și tăiați alți 125 de arbori uscați. De asemenea, au avut loc acțiuni de salubrizare, cu participarea locuitorilor capitalei, pe o porțiune a râului Bâc, între străzile Varnița și Calea Basarabiei.

În perioada de referință, Î.M. „Combinatul Servicii Funerare” a desfășurat lucrări de salubrizare pe teritoriul cimitirelor din oraș, precum și pe spațiile adiacente acestor obiective, pe o suprafață totală de 162 de hectare, fiind acumulat un volum de 184 metri cub de frunziș, resturi vegetale, gunoi menajer și efectuate 43 de curse de evacuare a deșeurilor.

În context, APL Chișinău invită cetățenii și asociațiile de gestionare a fondului locativ indiferent de forma de proprietate să se implice activ în cadrul acțiunilor de salubrizare și amenajare a orașului.