Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Au fost sistate temporar lucrările de construire a unui bloc locativ din str. Al. Marinescu

   2031

În legătură cu conflictul dintre locatari şi Firma „Cereş – B” SRL, care a demarat lucrările de construire a unui bloc locativ pe str. Al. Marinescu, primarul general Dorin Chirtoacă a dispus sistarea temporară a lucrărilor de construire şi valabilitatea certificatului de urbanism, inclusiv a autorizaţiei de construire eliberate respectivului agent economic, până la soluţionarea definitivă a problemelor abordate de locatari. 
Potrivit unei dispoziţii, Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare va reexamina proiectul de executare a lucrărilor la casa de locuit din str. Al. Marinescu, cu examinarea clauzelor înaintate de locatari. În acelaşi timp, Firma „Cereş – B” SRL va prezenta, suplimentar, avizul privind stabilitatea blocurilor locative existente din str. Al. Marinescu nr. 13 şi nr. 15/2, în perioada construirii şi calculul insolării apartamentelor din blocurile respective. 
Pretura sectorului Buiucani, de comun cu Comisariatul de poliţie al sectorului şi Direcţia autorizare şi disciplină în construcţii vor asigura controlul executării dispoziţiei primarului general. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău