Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Au fost depuse circa 5000 cereri de înscriere a copiilor de 7 ani în clasa întâi, în prima săptămână de la lansarea I etape

   268

Primăria Municipiului Chișinău informează că peste 5000 de cereri au fost depuse pe platforma escoala.chisinau.md pentru înscrierea în clasa întâi, în prima săptămână de la lansarea I etape (01 aprilie - 30 mai 2024).

O informație în acest sens a fost prezentată luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație tineret și sport.

Potrivit responsabilului, cifra reprezintă deja jumătate din numărul total al copiilor care urmează să fie înmatriculați în clasa întâi, în anul de studii 2024-2025. De asemenea, de către subdiviziunea de profil au fost recepționate circa 500 de apeluri telefonice și mesaje pe email ale părinților care au solicitat să fie ghidați în depunerea cererii sau informații despre districtul școlar.

Totodată, în 8 instituții de învățământ a fost depus deja un număr mai mare de solicitări, iar în alte șapte școli, în special din suburbii, încă nu a fost înregistrată nici o cerere.

Menționăm că, procedura de înscriere se va desfășura în două etape. Prima va dura până în 30 mai, curent, pentru copiii care împlinesc 7 ani până în 1 septembrie, iar a doua etapă, pentru ceilalți copii sau care nu au reușit să depună cererile în prima etapă, se va desfășura între 3 și 17 iunie 2024.

Înscrierea copiilor în clasa I se face în școlile din districtele respective, în funcție de adresa de domiciliu a părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor.