Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia în Chişinău privind deszăpezirea străzilor

   3299

Primăria Chişinău informează că la noapte, drumarii din municipiu vor interveni la deszăpezire şi împresurarea materialului antiderapant cu circa 70 de utilaje. Angajaţii de la SA „Exdrupo" vor lucra prioritar pe străzile principale şi pe căile de acces către suburbii. Astăzi, la nivelul municipiului, s-a circulat în condiţii de iarnă. 

Pe parcursul zilei, în sectoarele oraşului Chişinău, s-a intervenit în regim de patrulare, cu câte 2 utilaje specializate pentru fiecare sector. Astăzi s-a lucrat la deszăpezire şi presurarea antiderapantului, inclusiv pe străzile secundare.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pe străzile din capitală au fost împresuraţi peste 700 m³ de material atiderapant. Totodată, de la începutul ninsorilor şi până în prezent au fost valorificaţi circa 3800 m³ de nisip cu sare.  

Municipalitatea cheamă conducătorii auto să evite, în zilele cu ninsori, circulaţia pe străzile în pantă: Timiş şi Ganea (sectorul Centru), str. Paris, în perimetrul străzilor Coşbuc şi Tudor Vladimirescu, din oraşul Durleşti (sectorul Buiucani), str. Poştei (sectorul Râşcani), str. Căuşeni (sectorul Botanica) şi str. Vadul lui Vodă şi stradela Uzinelor (sectorul Ciocana), deşi drumarii au intervenit şi acolo.

Primăria Chişinău solicită conducătorilor auto să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar autoturismele. Totodată, instituţiile publice şi agenţii economici sunt chemaţi să-şi cureţe zăpada din preajma sediilor în care activează.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău