• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Acţiune de salubrizare a Parcului „La Izvor”

  Acţiune de salubrizare a Parcului „La Izvor”

   17.03.2012 12:21    3350 Accesări     1  

  Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, alături de consilieri municipali şi angajaţi ai subdiviziunilor şi serviciilor municipale au ieşit astăzi la o amplă acţiune de salubrizare a Parcului „La Izvor" din cartierul Sculeni, sectorul Buiucani.

  Edilul-şef al Chişinăului a menţionat că aceasta este prima acţiune civică de responsabilizare a comunităţii în ceea ce priveşte salubrizarea şi păstrarea curăţeniei, din cadrul campaniei de primăvară. În acelaşi timp, Dorin Chirtoacă a spus că autorităţile publice locale vor organiza săptămânal asemenea activităţi, pe perioada de până la Sfintele Sărbători de Paşti. Acţiunile de salubrizare vor culmina pe data de 31 martie curent, cu o zi a curăţeniei, care se va desfăşura sub genericul „Hai, Chişinău". Primăria Chişinău mizează pe participarea unui număr record de orăşeni, care să iasă într-o singură zi să-şi facă curat în curtea blocului în care locuiesc.

  În altă ordine de idei, primarul de Chişinău a reamintit agenţilor economici că au îndatorirea de a întreţine curăţenia imobilelor pe care le deţin în proprietate sau îşi desfăşoară activitatea şi a teritoriilor adiacente acestora, până la carosabil. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, nerespectarea acestor obligaţii vor atrage după sine sancţionarea contravenţională cu amendă, exprimându-şi speranţa că în continuare poliţia îşi va face treaba, ori, după operarea unor modificări în legislaţiei, organele de menţinere a ordinii publice au această pârghie.

  Menţionăm că pe parcursul zilei de astăzi acţiuni de salubrizare au fost organizate şi în celelalte sectoare ale municipiului. Serviciile municipale şi preturile de sector au început curăţenia în Parcurile „Valea Trandafirilor" şi a zonelor verzi din str. Drumul Viilor, dar şi a bd. Mircea cel Bătrân şi bd. Moscova.

  Direcţia Relaţii Publice,
  Primăria mun. Chişinău