Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Viceprimarul Olga Ursu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Chinei în Republica Moldova

   1113

Viceprimarul capitalei, Olga Ursu, a efectuat astăzi o vizită la Ambasada Republicii Populare Chineze de la Chișinău, unde a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar, E.S. YAN Wenbin.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind relațiile de colaborare dintre municipalitate și misiunea diplomatică, proiectele aflate în derulare, cât și cele de viitor, iar ulterior au participat la ceremonia de decernare a diplomelor pentru un grup de angajați ai Primăriei Chișinău, care au absolvit cursuri de limbă chineză.

Programul de studiu a fost elaborat de către Academia Online de Cultură Hantang și a întrunit funcționari publici din cadrul orașelor membre ale Asociației Orașelor și Guvernelor Locale din Regiunea Asia-Pacific și Orașelor Înfrățite cu Xi'An.

E de menționat că programul a avut drept obiectiv studierea limbii și a culturii chineze.

Primăria municipiului Chişinău a încheiat, în anul 2021, un Acord de înfrățire cu oraşul Xi-an din China. Documentul prevede dezvoltarea multidimensională în mai multe domenii, precum comerț si economie, știință și tehnologie, cultură, educație, sport, medicină și forță de muncă.