• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Vizita E.S., Ambasadorul Republicii Italia la Primăria municipiului Chișinău

  Vizita E.S., Ambasadorul Republicii Italia la Primăria municipiului Chișinău

   01.12.2021 11:54    418 Accesări    

  Primarul General, Ion Ceban, a primit astăzi vizita de curtoazie a E.S., Ambasadorul Republicii Italia la Chișinău, Lorenzo Tomassoni.

  Edilul capitalei l-a salutat pe șeful misiunii diplomatice și l-a asigurat că Primăria Chișinău va fi în continuare un partener de încredere, având în vedere experiența anterioară de colaborare.

  Discuţiile dintre părți s-au axat pe aprofundarea relaţiilor de cooperare pe mai multe domenii de interes comun dintre municipalitate și misiunea diplomatică, ca urmare a vizitelor efectuate, în ultima perioadă, de către Administrația Primăriei Chișinău în mai multe regiuni din Italia.

  „Ne propunem să dezvoltăm o nouă platformă de colaborare, cu regiuni din Italia, unde sunt stabilite comunități ale conaționalilor noștri.", a menționat Primarul General.

  Ion Ceban a enunțat mai multe inițiative ale municipalității care vizează profile investiționale, care pot fi incluse programele de parteneriate publice, dar și despre alte proiecte aflate în desfășurare.

  De asemenea, Primarul General l-a invitat pe Lorenzo Tomassoni, să participe alături de alți reprezentanți ai misiunii diplomatice acreditate la Chișinău, în cadrul acțiunii de sâmbătă, 4 decembrie, curent, de plantare a arborilor din Parcul „La Izvor", obiectiv aflat în proces de reabilitare.