Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Licitațiile nr. 7, nr. 8 și nr. 9 pentru obținerea dreptului de a comercializa din gherete pe străzile din Chișinău

   2244

Primăria municipiului Chișinău informează că luni, 22 noiembrie 2021, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru se vor desfășura trei licitații: nr. 7, nr. 8 și nr. 9, pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău.

Evenimentele se vor desfășura de la ora 10:00 - licitația nr. 7, ora 12:00 - licitația nr. 8 și ora 13:00 - licitația nr. 9.

La primele 2 concursuri anunțate sunt expuse câte 20 de loturi, privind amplasarea gheretelor pentru comercializarea presei periodice și a florilor, iar la cel de-al treilea - sunt prevăzute 12 loturi pentru chioșcuri de comercializare a presei. 

Locurile pentru comerț din licitațiile anunțate sunt prevăzute pentru amplasarea gheretelor în sectoarele orașului, preponderent la intersecția străzilor și pe alei, unde va fi comercializată presă periodică și flori / aranjamente florale.

Prețul inițial al loturilor scoase la concurs, pentru obținerea dreptului de amplasare a unităților de comerț, variază de la 241 mii lei până la 350 mii lei.

În scopul prevenirii monopolizării comerțului ambulant stradal și organizării unui mediu concurențial sănătos, în cadrul unei licitații unui participant îi pot fi adjudecate până la 3 loturi și câte un lot în fiecare parc, scuar, alee. Taxa de participare la licitație este de 1500 lei. Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

Organizatorul licitației este Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Data-limită de depunere a cererilor: 18.11.2021, ora 12:00.