Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Tinerii studioși din municipiul Chișinău conștientizează importanța imunizării și desfășurarea procesului de studii cu prezența fizică în universități și colegii

Tinerii studioși din municipiul Chișinău conștientizează importanța imunizării și desfășurarea procesului de studii cu prezența fizică în universități și colegii

   1825

Primăria municipiului Chișinău se implică în Campania de informare privind vaccinarea împotriva COVID-19 pentru studenții și tinerii din capitală, cu genericul „Pune umărul, vaccinează-te!", susținută de Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății.

Direcția Generală Asistență Socială și Sănătate, în comun cu asociațiile medicale teritoriale din Chișinău au organizat echipe mobile pentru asigurarea vaccinării în cadrul instituțiilor de învățământ superior din oraș. Astfel, studenții de la Academia de Studii Economice și Universitatea Tehnică a Moldovei s-au vaccinat pe 28 septembrie, iar cei de la Universitatea de Stat din Moldova și de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă", pe 29 și respectiv, pe 30 septembrie.

Ulterior, toți studenții de la alte instituții de învățământ superior și mediu de specialitate, precum și tinerii din municipiul Chișinău se vor putea imuniza la Centru Municipal de Vaccinare (str. Petru Rareș 18), la cele 70 puncte de vaccinare din cadrul centrelor medicilor de familie sau prin intermediul celor două puncte mobile (troleibuz și autobuz). Serurile disponibile la centrele enunțate sunt diverse, sigure și sunt recunoscute la nivel internațional.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a declarat că municipalitatea susține inițiativa Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, privind informarea studenților referitor la importanța imunizării antiCOVID-19, ca unică măsură de siguranță și deplină sănătate a tinerilor. „Vaccinarea rămâne o măsură esențială pentru depășirea situației pandemice și revenirea la normalitate, inclusiv în mediul academic, prin desfășurarea procesului de studii cu prezență fizică în universități și colegii", a mai menționat Ion Ceban.