• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Licitația nr. 6 pentru obținerea dreptului de a comercializa pe străzile din Chișinău

  Licitația nr. 6 pentru obținerea dreptului de a comercializa pe străzile din Chișinău

   21.09.2021 11:37    1264 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că luni, 11 octombrie 2021, ora 10:00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru (str. Bulgară, 43), se va desfășura licitația deschisă nr. 6 pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău

  La concurs au fost expuse 28 de loturi amplasate în sectoarele orașului, în parcuri, scuaruri și pe alei, inclusiv pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului", str. Gh. Asachi, str. V. Pârcălab, str. Albișoara, str. A. Pușkin, bd. Renașterii Naționale, bd. Mircea cel Bătrân, bd. Moscova, str. A. Russo, str. Teilor, str. N. Zelinski, str. Alba Iulia, str. L. Deleanu, str. Nicolae H. Costin etc.

  Locurile pentru comerț din licitația anunțată sunt prevăzute pentru amplasarea gheretelor, unde vor fi comercializate: presă periodică; produse street-food și de patiserie, băuturi fierbinți și răcoritoare, înghețată; flori și aranjamente florale, cu suprafața de 8, 10 și 12 m².

  Prețul inițial pentru dreptul de amplasare a unităților de comerț variază de la 214375 lei până la 945000 lei.

  În scopul prevenirii monopolizării comerțului ambulant stradal și organizării unui mediu concurențial sănătos, în cadrul unei licitații unui participant îi pot fi adjudecate până la 3 loturi și câte un lot în fiecare parc, scuar, alee. Taxa de participare la licitație este de 1500 lei. Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

  Organizatorul licitației este camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Data-limită de depunere a cererilor: 07.10.2021, ora 12:00.