Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea celei de-a 3-a licitații deschise pentru dreptul de amplasare a unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău

   2205

Primăria municipiului Chișinău a desfășurat astăzi licitația deschisă nr. 3 pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului, unde au fost adjudecate 11 locuri, în valoare totală de cca 26 de milioane de lei, din cele 15 expuse la concurs.

Cel mai solicitat loc de comerț din concurs a fost cel amplasat pe str. Miron Costin, Complexul memorial „Feciorilor Patriei-Sfânta Amintire", cu prețul inițial de 210 mii lei, iar prețul de vânzare a ajuns la 5,73 milioane de lei.

Alte spații solicitate de cumpărători au fost cele amplasate în Parcul „Valea Morilor", pe str. Armenească, colț cu str. 31 August 1989, pe str. A. Mateevici 77, pe str. N. Testemițanu 20, în Parcul „Alunelul", Parcul „Dumitru Râșcanu" etc.:

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

Organizatorul concursului este Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Amintim că la primele două licitații desfășurate în decembrie 2020 au fost adjudecate 28 de locuri de comerț, în valoare totală de 51,8 milioane de lei.