Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Consiliul municipal Chișinău a aprobat noul acord adițional la Contractul de Societate Civilă, pentru exploatarea poligonului municipal de deșeuri solide de la Țânțăreni

Consiliul municipal Chișinău a aprobat noul acord adițional la Contractul de Societate Civilă, pentru exploatarea poligonului municipal de deșeuri solide de la Țânțăreni

   1912

Consiliul municipal Chișinău a aprobat astăzi Acordul adițional nr. 3 din 31 decembrie 2020 la Contractul de societate civilă nr. 375 din 10.07.2017, încheiat între Primăria Chișinău administrația comunei Țânțăreni, raionul Anenii Noi, pentru exploatarea gunoiștii municipale din preajma localității respective.

Conform deciziei aprobate de CMC, Primarul General, Ion Ceban, va stabili obligațiunile pentru entitățile municipale în scopul executării sarcinilor asumate.

Astfel, Direcția generală locativ-comunală și amenajare, SA „Apă - Canal Chișinău", Î.M. Regia „Autosalubritate" și Î.M. Regia „Exdrupo" urmează să includă în planurile de activitate pentru anul curent obligațiunile prevăzute în Contractul de societate civilă, cu stabilirea termenelor exacte pentru implementare.

Potrivit contractului dintre părți, Primăria Chișinău se angajează ca pe parcursul anului 2021 să realizeze următoarele acţiuni: Transferarea pe contul juridic al Primăriei comunei Țânțăreni a sumei 10 milioane lei; executarea lucrărilor de consolidare a barajului poligonului; întreținerea stației de tratare a levigatului; fortificarea digului cu plantarea arborilor; continuarea lucrărilor de reparație a străzilor din localitate; modernizarea și securizarea poligonului de deșeuri; inițierea proiectării scurgerii apei din stația de tratare a levigatului; evacuarea deșeurilor din satul Țânțăreni de 2 ori pe lună; reamplasarea conductei de gaze de înaltă presiune (satul Nou); finalizarea stației de pompare din satul Țânțăreni i alocarea rumegușului de asfalt.

Pe parcursul anului 2020, Primăria municipiului Chișinău, precum și ÎM Regia „Autosalubritate" și-au respectat toate angajamentele asumate față de comuna Țânțăreni.