Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria a achiziționat o autospecială nouă pentru compactarea deșeurilor la poligonul municipal de la Țânțăreni

   2001

Primăria municipiului Chișinău informează că Î.M. Regia „Autosalubritate", operatorul care evacuează deșeurile solide de pe teritoriul capitalei și le depozitează la poligonul de la Țânțăreni, a achiziționat un compactor nou, în valoare de 6,9 milioane de lei, care asigură o rentabilitate de 3 ori mai mare decât utilajele existente.

Achiziția fost posibilă datorită unei cofinanțări din partea Fondului Ecologic Național, care a contribuit cu 5,8 milioane de lei și a Primăriei Chișinău, care a alocat 1,025 milioane lei.

Grație noului utilaj, care asigură o compactare mai densă a deșeurilor, este diminuată pătrunderea precipitațiilor atmosferice în substraturi. Totodată, este redusă posibilitatea apariției incendiilor și se prelungește termenul de exploatare a poligonului.

În scopul utilizării maxime a mașinii, în luna decembrie 2020, furnizorul a instruit personalul Regiei „Autosalubritate", privind corectitudinea folosirii mecanismelor echipamentului livrat. De asemenea, a fost organizată testarea noii unități pe poligon.

Noul compactor este de model Bomag BC 772 RB-2 și cântărește 37 tone. 

Amintim că la sfârșitul anului 2020, Î.M. Regia „Autosalubritate” a mai achiziționat 10 autospeciale noi pentru colectarea și evacuarea deșeurilor menajere de pe teritoriul orașului.