• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  În zilele de weekend, pe străzile capitalei va circula un troleibuz turistic

  În zilele de weekend, pe străzile capitalei va circula un troleibuz turistic

   11.01.2021 16:58    771 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că în zilele de sâmbătă și duminică, pe străzile capitalei va circula un troleibuz turistic, care va parcurge cele mai importante puncte de atracție turistică din oraș. Până la primăvară, ruta va fi în regim de testare, cu călătorie gratuită, după care se va propune Consiliului municipal Chișinău, aprobarea unui tarif al cursei.

  Troleibuzul turistic va porni de la Aeroportul Internațional Chișinău și va staționa la cele mai importante locuri și monumente istorice din capitală. Totodată, în difuzoare vor fi redate ghiduri audio despre punctele de atracție turistică ale orașului.

  Proiectul Troleibuz turistic” a fost dezvoltat în comun cu Agenția Națională pentru Turism Receptor, în cadrul Planului de acțiuni care presupune dezvoltarea turismului în municipiul Chișinău. 

  De menționat că în restul zilelor, troleibuzul va circula pe una din rutele ordinare deservite de Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău”.