Ion Ceban a solicitat demisia pretorului sectorului Botanica

   2195

Primarul general, Ion Ceban, a cerut astăzi demisia pretorului de Botanica, Boris Prepeliță, din cauza gestionării ineficiente a treburilor din sector. Edilul capitalei a făcut anunțul respectiv în cadrul unei vizite inopinate în sector.

Decizia primarului general vine ca urmare a stării de lucruri atestate la ultima inspecție în sectorul Botanica, unde au fost depistate abateri privind salubrizarea teritoriului, dar și implementarea lentă a proiectelor investiționale.

Edilul a menționat că, în repetate rânduri, a fost acordată încredere conducerii sectorului Botanica, însă aceasta n-a schimbat deloc viziunea asupra gestionării lucrurilor pe teren. „Aici ar trebui să fie lansate cele mai multe proiecte de infrastructură și amenajare a teritoriului, pentru că este cel mai mare sector din municipiul Chișinău. Dar de fapt, în comparație cu alte sectoare, sunt mai puține. Mai mult, acestea sunt executate cu abateri și cu depășirea termenelor de execuție", a menționat Ion Ceban.

Edilul-șef a anunțat că interimatul funcției va fi îndeplinit de Diana Guba, consilier în Cabinetul primarului general. Totodată, Ion Ceban a solicitat noului pretor interimar,  să prezinte în termen de 10 zile lista proiectelor care trebuie realizate în următorii ani la Botanica.

În context, primarul general a avut un mesaj și pentru ceilalți pretorii, dar și pentru managerii de subdiviziuni municipale: că activitatea lor este monitorizată în permanență, iar proiectele pe care le desfășoară trebuie să fie calitative și realizate la termen.